donderdag 16 maart 2017

Erwtensoep met munt en feta

 



Yes - zonder twijfel zorgde de zon de voorbije dagen voor een instant lentegevoel! De goesting in gezonde, kleurrijke gerechten is een leuk bijkomstig effect. Deze soep is daar een perfect voorbeeld van, want nee: een lekker en licht soepje is helemaal niet winters.
Toen ik maandagavond een vegan versie van pasta carbonara (fyi: geen succes) maakte, had ik nogal wat diepvrieserwtjes over. Maar diepvries in de kelder (lees: teveel trappen) en luiheid van mijn kant zorgden ervoor dat die erwtjes bleven staan op het aanrecht. DUS bedacht ik een lekker en simpel lunchgerecht voor de volgende dag. Mission accomplished!

Het frisse van de munt en het zoute, hartige van de feta zijn ZO lekker samen. Dit gerecht is werkelijk de lente in je bord. Laat je iets weten wanneer je het geprobeerd hebt?

Ingrediรซnten
  • 1 grote ui
  • 300 g diepvrieserwtjes
  • Verse munt
  • Pakje feta
  • Kokosolie
  • Zout
  • Peper

Recept
  • Hak de ui in grove stukken.
  • Verwarm wat kokosolie in een soeppan. Voeg de ui toe en laat stoven.
  • Voeg de erwtjes bij de ui.
  • Kruid met peper en zout (! pas op met het zout: feta is ook heel zout)
  • Voeg water toe zodat de erwtjes onder staan.
  • Laat een 10-tal minuutjes sudderen.
  • Voeg munt toe naar smaak en mix het geheel.
  • Breng op smaak met meer peper, zout en munt.
  • Serve while it's hot en brokkel wat feta on top. Nog wat extra munt en KLAAAR!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten