maandag 20 maart 2017

Salade met bietjes, zachte geitenkaas en spinazie

Niet de meeste aantrekkelijke foto maar het belangrijkste, de smaak, zat goed!

Ik haat het echt om eten weg te gooien. Toen er zaterdag nog redelijk wat restjes in de koelkast lagen, heb ik geprobeerd om een aantal zaken te combineren tot een yummy maaltijd. Vaak maak ik een recept van Ella Woodward (beter gekend als Deliciously Ella) met bietjes en spinazie. Makkelijk dus om er wat geitenkaas aan te te voegen en... KLAAR!

Bietjes en geitenkaas zijn altijd een winnende combinatie. Wat deze salade een echte topper maakt is de dressing. Past bij om het even welke salade en is overheerlijk. Dus yes: deze is ook een blijver, net zoals het slaatje.

Bovendien is dit echt een lekker simpel gerecht. Ik had voorgekookte bietjes, spinazie is sowieso een makkelijk ingrediรซnt en wat geitenkaas over een bord verdelen is ook geen rocket science. Easy does it. Genoeg gepraat dus, snel de keuken in!

Ingrediรซnten (2 personen)
  • 2 grote voorgekookte bieten
  • 2 handenvol spinazie
  • Bakje zachte geitenkaas
  • Teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels maple syrup (of honing)
  • 2 eetlepels appelciderazijn (of citroensap)
  • Peper
  • Kokosolie

Recept
  • Pel en plet het teentje look.
  • Verwarm wat kokosolie in een pan en voeg de look toe.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken.
  • Snijd de bietjes in dunne plakjes en verdeel over de borden.
  • Combineer olijfolie, maple syrup en de azijn samen met wat peper.
  • Verdeel de spinazie over de bietjes.
  • Druppel de dressing erover.
  • Lepel de geitenkaas on top en werk af met wat versgemalen peper. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten